Satul în care oamenii au improvizat biserica pe care n-au avut-o niciodată

Au improvizat o biserica in sat pentru ca nu au avut niciodata una. De mai bine de 2 ani enoriasii din satul Revaca merg sa se roage intr-un vagon de tren prefacut in biserica. Pentru ca pana acum in sat nu exista una, iar acum un an a inceput constructia acesteia, lucrarile nu se mai termina din lipsa de bani. Astfel, Parintele Anatolie a amenanjat un vagon de tren si tine slujbele in fiecare duminica in bisericuta improvizata.

Pentru ca astazi este sarbatoare mare si anume Rastignirea Sfintei Cruci, credinciosii din localitate s-au adunat la bisericuta lor, saraca cum este, sa se roage. Acestia spun ca nu conteaza unde te rogi atat timp cat esti credincios.

Satul Revaca nu a avut niciodata o biserica, astfel credinciosii din localitate erau nevoiti sa mearga cativa kilometri pe jos ca sa ajunga la biserica din oraselul Sangera. Acum cativa ani in sat a venit Parintele Anatolie, care a avut initiativa de a construi lacasul sfant, treaba a fost pornita, insa nicidecum nu poate fi dusa la capat deoarece nu exista resurse financiare.

Anatolie GARBU, PREOT SATUL REVACA: “Daca slujim in biserica, slujim si in vagon. Eu am fost chemat aici pentru o slujba dar am ramas pentru totdeuna. Mai intai am construit o fantana, dupa asta o cruce si incetul incetul cu ajutorul crestinilor ridicam si biserica.”

Odata cu initiativa parintelui, si crestinii au dat o mana de ajutor si au gasit vagonul de tren, cu totii impreuna, l-au amenajat, iar inauntru arata ca o biserica adevarata.

Anatolie GARBU, PREOT SATUL REVACA: “Ca vagonul sa nu semene cu un vagon, l-am adus intr-o forma de bisericuta, a fost impodobit cu aceste icoane. Incercam mereu sa-l mai reinoim, pentru ca este metal si se deterioreaza mai repede. ”

Constructia bisericii a inceput acum doi ani, iar pana acum a fost ridicat doar fundamentul si subsolul cladirii. Atat preotul cat si enoriasii spera ca pana in iarna vor face si un acoperis pentru a se muta cu slujbele in cladire.

Anatolie GARBU, PREOT SATUL REVACA: “Este greu a sluji in vagon pentru ca iarna este foarte frig, iar vara foarte cald. De aceea vara suntem nevoiti sa incepem slujbele mai devreme, iar iarna avem niste incalzitoare care catusi de putin ne incalzesc.”

Pana acum nimeni nu s-a oferit pentru a da o mana de ajutor in constructia bisericii. Tot ce a fost construit este datorita oamenilor din sat. Dupa ce va fi construita, biserica din satul Revaca va purta denumirea de Nasterea Maicii Domnului.

sursa http://protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *